Faça uma busca

Artigo exclusivo para assinantes!


faça seu login ou assine Seleções para continuar lendo

Já tem cadastro? Faça login aqui.

Já sou assinante da Revista Impressa

Stage 7

Check your progress

Esta lição oferece a você a oportunidade de praticar o que aprendeu até aqui! Confira suas respostas e veja como está o seu progresso.

1 . Relacione as ações à esquerda (1–10) com as frases à direita (a–j).

1 fazer uma reserva

2 mudar planos

3 contrastar pessoas

4 contrastar características de alguma coisa

5 perguntar sobre o passado

6 desejar a aprovação de alguém

7 pedir para alguém fazer um favor

8 pedir informações

9 explicar como você se sente

10 deixar um recado

a) I hope you don’t mind but I’ve invited Andy to dinner tonight.

b) I’d like to book a room for three nights, please.

c) Could you call me back in five minutes?

d) How long did you work in Australia?

e) Ann here. Sorry I missed you yesterday. I’ll call again later.

f) I was exhausted yesterday, but I feel great today.

g) Adam loves parties, but his brother is rather shy.

h) What evening courses do you have at the institute?

i) Although this hotel is cheap, it’s not the best one in town.

j) It’s closed tomorrow, so we’ll have to go on Thursday instead.

2 . Escolha a palavra mais apropriada para completar cada frase.

1 There’s a list of hotels with all the details in this ……………. .

a) magazine

b) paper

c) brochure

2 We’re getting married in June and we’re going to Hawaii for our …………. .

a) holiday

b) anniversary

c) honeymoon

3 If you travel ……………., it’s usually cheaper.

a) early

b) late

c) off-peak

4 To visit some countries you may need a visitor’s ……………. .

a) ticket

b) letter

c) visa

5 The engine won’t start if the car ……………. is flat.

a) tyre

b) battery

c) wheel

6 We have to pay a $30 ……………. when we book the holiday.

a) cheque

b) deposit

c) fee

7 Are there any ……………. available on the car maintenance course?

a) places

b) seats

c) numbers

8 If you want an all-inclusive price, choose a ……………. holiday.

a) tourist

b) cheap

c) package

9 If you’re feeling ……………., just call me. Remember, I’m your friend.

a) out

b) fine

c) down

10 Flowers for me? That’s very ……………. of you, thanks.

a) good

b) different

c) sweet

3 . Use o pronome reflexivo correto (myself, yourself etc.) para completar as frases.

1 Can you do it …………., or do you want me to help you?

2 He sees …………. as an excellent driver.

3 She helped …………. to a large piece of cake.

4 We’re going to cook dinner ………….. tonight.

5 The heating switches ………… off at ten o’clock.

6 The children are crying. Did they hurt ………….?

4 . Complete o texto usando as palavras que estão no quadro abaixo.

before (x2) | after (x3) | for | until

Hi Annie,
Well, we got here safely, but we had a few problems (1) …………… we actually left the country. The taxi was very late, and then, (2) …………… we got to the airport, I couldn’t find my passport! I thought we were going to miss the flight and I was really worried (3) …………… I found it in my bag! (4) …………… that, everything was fine. We found our hotel and had a rest (5) …………… a couple of hours. (I had a headache.) But, (6) …………… a while, I felt fine again, and so now, we’re out looking round the city. Must get some stamps for this (7) …………… the post office closes!
Love,
Rita

5 . Diga se o início das frases à esquerda (1–5) deve ser seguido por who ou which / that e relacione-os aos finais apropriados à direita.

1 Do you know the doctor …………

2 Have you got a leaflet…………

3 Here’s a video …………

4 That’s the woman …………

5 This parcel is for the family …………

6 Did you see the person …………

7 There’s a pub …………

8 There are some things …………

has a sign outside. You can’t miss it.

works at the eye clinic?

took my wallet?

you should watch – you’ll love it.

lists all the new courses?

I don’t like to talk about.

sells flowers at the Saturday market.

have just moved in next door.


Respostas:

Exercício 1

1-b; 2-j; 3-g; 4-i; 5-d; 6-a; 7-c; 8-h; 9-f; 10-e

Exercício 2

1-c; 2-c; 3-c; 4-c; 5-b; 6-b; 7-a; 8-c; 9-c; 10-c

Exercício 3

1 yourself

2 himself

3 herself

4 ourselves

5 itself

6 themselves

Exercício 4

1 before

2 after

3 until

4 After

5 for

6 after

7 before

Exercício 5

1 Do you know the doctor who / works at the eye clinic?

2 Have you got a leaflet which / that lists all the new courses?

3 Here’s a video which / that you should watch – you’ll love it.

4 That’s the woman who sells flowers at the Saturday market.

5 This parcel is for the family who have just moved in next door.

6 Did you see the person who took my wallet?

7 There’s a pub which / that has a sign outside. You can’t miss it.

8 There are some things which / that I don’t like to talk about.