Faça uma busca

Artigo exclusivo para assinantes!


faça seu login ou assine Seleções para continuar lendo

Já tem cadastro? Faça login aqui.

Já sou assinante da Revista Impressa

Stage 8

Check your progress

Esta lição oferece a você a oportunidade de praticar o que aprendeu até aqui. Corrija suas respostas e veja como está o seu progresso.

1 . Faça a correspondência entre as ações à esquerda (1–7) e as frases à direita (a–j). Algumas ações correspondem a mais de uma frase.

1 expressar forte acordo

2 expressar leve acordo

3 expressar uma preferência

4 expressar leve discordância

5 expressar forte discordância

6 expressar forte desgosto

7 expressar alegria

a) We’d rather go to Spain than France this year.

b) It’s quite ridiculous! You are too young to go.

c) This is superb! I love home-made ice cream.

d) I suppose you’re right. We need some more.

e) I can’t really go along with you there.

f) I couldn’t agree more. She’s a hard worker.

g) I’d go for something in blue or green.

h) I see what you’re saying. He’s not strong.

i) They can’t stand listening to rock music.

j) He’s perfectly right. It’s too late to catch the train.

2 . Complete as frases a seguir com a melhor palavra.

1 I think he’s going to be …………… late for dinner tonight.

a) absolutely

b) a bit

c) completely

2 It’s a very …………… piece of writing. I’m impressed.

a) good

b) amazing

c) fantastic

3 Oh dear! I think we are …………… of matches.

a) getting rid

b) giving up

c) running out

4 I’m frightened of …………… weight if I eat more chocolate.

a) putting on

b) putting off

c) putting up

5 He said he …………… meet me outside the cinema.

a) have

b) would

c) was

6 She can’t …………… her mind which colour to choose.

a) make up

b) take up

c) work out

7 I’d …………… go to the theatre than go to the cinema.

a) prefer

b) choose

c) rather

8 They are going to have to …………… with a smaller car.

a) go along

b) make do

c) mess about

9 …………… do as you are told.

a) Really

b) Just

c) Absolutely

10 There is no way I would let you. It’s out of …………… .

a) the question

b) danger

c) your head

3 . Complete as frases com o comparativo ou o superlativo dos adjetivos entre parênteses.

1 He is the …………… man in the group. (tall)

2 Are you …………… at languages than Owen? (good)

3 She’s getting …………… every day since she started going to the gym. (strong)

4 I’m …………… now than I’ve ever been. (happy)

5 She’s the …………… runner we know. (good)

4 . Complete as frases com much ou many.

1 How …………… times do I have to tell you not to do that?

2 There was …………… laughter when the dogs started to run after the bikes.

3 …………… of you here today will remember a similar day ten years ago.

4 There are not …………… eggs left so I’m going to buy some more.

5 There’s not …………… to say about sales so I won’t talk for very long.

5 . Transforme estes grupos de palavras em frases completas. Por exemplo:

She / rather / go / theatre / ballet /

She’d rather go to the theatre than to the ballet.

1 I / like / to fly / moon

2 He / want / buy / sports car

3 prefer / classical music / pop music?

4 We / choose / get married / in the Bahamas / London

5 My choice / go / Australia / six months


Respostas:

Exercício 1

1 f, j

2 d, h

3 a, g

4 e

5 b

6 i

7 c

Exercício 2

1-b; 2-a; 3-c; 4-a; 5-b; 6-a; 7-c; 8-b; 9-b; 10-a

Exercício 3

1 tallest

2 better

3 stronger

4 happier

5 best

Exercício 4

1 many

2 much

3 many

4 many

5 much

Exercício 5

1 I would like to fly to the moon.

2 He wants to buy a sports car.

3 Does he prefer classical music or pop music?

4 We chose to get married in the Bahamas rather than London.

5 My choice would be to go / is to go to Australia for six months.