Faça uma busca

Artigo exclusivo para assinantes!


faça seu login ou assine Seleções para continuar lendo

Já tem cadastro? Faça login aqui.

Já sou assinante da Revista Impressa

Stage 9

Check your progress

Esta lição oferece a você a oportunidade de praticar o que aprendeu até aqui. Corrija suas respostas e veja como está o seu progresso no final do post.

1 . Faça a correspondência entre as ações à esquerda (1–10) e as frases à direita (a–n). Algumas ações têm mais de uma resposta.

1 atender ao telefone

2 enviar um e-mail

3 deixar um recado

4 dar um recado

5 desmarcar um compromisso

6 enviar um fax

7 enviar uma mensagem de texto

8 dar uma notícia ruim

9 espalhar um boato

10 mensagem gravada na secretária eletrônica.

a) Can we put it off until tomorrow?

b) Did the cover sheet come through?

c) THX 4 YR HELP. U R GR8!

d) Anna speaking. Can I help you?

e) Your call cannot be taken at the moment.

f) She said, can you ring her before six?

g) It’s Jack here, returning your call.

h) I’ve attached a Word document.

i) I’m afraid I have some rather bad news.

j) I can’t make it on Monday.

k) Due to circumstances beyond our control…

l) The word is she’s expecting a baby.

m) Three seven one, two four eight nine, hello?

n) Let me know if you can’t read the attachment.

2 . Complete as frases com a alternativa correta.

1 Gareth called. He wants to know if you can ……………… him up?

a) pick

b) meet

c) take

2 Please could you feed the fish three ……………… a week.

a) moments

b) times

c) seconds

3 I’ll say ……………… you want me to.

a) whoever

b) whichever

c) whatever

4 Is there ……………… there?

a) anybody

b) nobody

c) everybody

5 Keep ……………… the grass!

a) on

b) away

c) off

6 ……………… Your Head!

a) Mind

b) Move

c) Beware

7 He ……………… be leaving until after six.

a) will

b) won’t

c) shall

8 ……………… use someone’s first name unless they ask you to.

a) Don’t

b) Do

c) Does

9 The ……………… thing we wanted to do was stay in and watch the TV. It’s so boring.

a) final

b) last

c) next

10 You can go to school as there’s ……………… wrong with you.

a) something

b) anything

c) nothing

3 . Há um erro gramatical em cada uma das frases abaixo. Será que você consegue corrigir?

1 He was interview by two people.

2 You have reaching the voicemail of Jackie Allen.

3 Please don’t forgot to feed the dog tonight.

4 My appointment have been postponed until Thursday.

5 Could you telling her to call me later?

4 . Complete as frases com um pronome indefinido da lista.

someone | anybody | anything | nobody | everyone

1 Is there ……………… here who speaks Spanish?

2 It was a wet and cold night and …………….. wanted to go out.

3 Andrew asked if there was …………………. he could do to help out.

4 The music was great and ……………………. was dancing.

5 There was ………………….. standing in front of the house but I couldn’t see
who it was.

5 . Coloque as frases abaixo no future continuous.

1 I ……………………… (finish) work in five years time.

2 The group ……………………… (meet up) every year.

3 Nobody ……………………… (get) a bonus this year.

4 My parents ……………………… (move) into a new house next week.

5 He ……………………… (buy) a car for his daughter.

6 They ……………………… (not go) to Venice in April.


Respostas:

Exercício 1

1 d, m

2 h, n

3 g

4 f

5 a, j

6 b

7 c

8 i, k

9 l

10 e

Exercício 2

1-a; 2-b; 3-c; 4-a; 5-c; 6-a; 7-b; 8-a; 9-b; 10-c

Exercício 3

1 interviewed

2 reached

3 forget

4 has

5 tell

Exercício 4

1 anybody

2 nobody

3 anything

4 everyone

5 someone

Exercício 5

1 will be finishing

2 will be meeting up

3 will be getting

4 will be moving

5 will be buying

6 won’t be going